robotics

DRIE DANSERS

Bewegende robotarmen als een eerste stap in de richting van machines en installaties die computergestuurde bewegingen uitvoeren. Een knipoog naar het schilderij “Trois Danseuses” uit 1889 van de Franse schilder Edgar Degas.
Voor dit ballet heb ik een digitale choreografie geschreven in C++. Als microprocessor is gebruik gemaakt van een Arduino UNO. De muziek “Brooklyn Nights” is gemaakt met het programma “Garage Band”van Apple.

“ARE YOU LOOKING AT ME?”

Een van mijn nieuwe projecten met als thema “Kijken en Bekeken worden.” Kijken om de wereld en de ander om ons heen waar te nemen en te zien. Belangrijk maar tegelijkertijd bedreigend in het besef dat je ook voortdurend en in toenemende mate zelf wordt bekeken en gevolgd.
Dit proefmodel is het begin van een nieuw project met bewegende kunstogen. Met een 3D-printer heb ik beugels en draagarmen gemaakt waar de ogen op zijn gemonteerd. Een Arduino-controller en een aantal micro-servo’s zorgen voor de juiste beweging.
Belangrijk is het creëren van een realistische oogbeweging. De techniek in dit proefmodel wil ik gaan uitwerken en vormgeven in een installatie of beeld met meerdere ogen die moeten reageren op beweging en geluid.
Er wordt nog aan gewerkt…..